Persberichten

PERSBERICHT

PERSBERICHT

Amsterdam 2 september 2021

Altan Erdogan

nieuwe hoofdredacteur AT5

Altan Erdogan wordt per 1 oktober de nieuwe hoofdredacteur van AT5. “We zochten een journalist in hart en nieren, iemand met een breed netwerk in Amsterdam en een boegbeeld voor AT5“, aldus Robin Antonisse, voorzitter redactieraad. “Met Altan hebben wij dit in huis gehaald. De redactie kijkt uit naar de samenwerking met onze nieuwe hoofdredacteur.”

“Positie van AT5 versterken”

Altan Erdogan: “AT5 is voor mij de onbetwiste nieuwszender in Amsterdam. Samen met de redactie en de directie wil ik de positie van AT5 verder versterken en spannende, verrassende journalistieke items gaan maken.”

Erdogan (54) studeerde in 1991 af aan de School voor Journalistiek in Utrecht en werkte in zijn eerste jaren als verslaggever en eindredacteur voor het Haarlems DagbladHet Parool en de Volkskrant. Daarna werd hij hoofdredacteur voor het weekblad Volkskrant Banen en later voor Nieuwe Revu. Nadat hij verschillende functies vervulde bij de VARA, werd hij in 2015 hoofdredacteur-directeur van het Amsterdamse universiteitsblad Folia. Drie jaar later werd onder zijn leiding het aparte online magazine voor de hogeschool HvanA opgezet.

Alphons Martens, directeur-bestuurder: “Voor AT5 is het belangrijk een zeer ervaren journalist aan het roer van de redactie te hebben staan, iemand met een sterke verbondenheid met Amsterdam en begrip voor wat er in de stad leeft en speelt en met Altan denken we die persoon gevonden te hebben. Ik heb er vertrouwen in dat Altan met de redactie kan gaan werken aan de toekomst van AT5 en met SALTO en partners in de stad de positie van de Publieke Omroep Amsterdam gaat versterken.”

Persbericht

Amsterdam, 27 april 2021

Hélène Pronk verlaat AT5

Afgelopen vrijdag 23 april is intern het vertrek van Hélène bekend gemaakt.

Hélène heeft zich in de afgelopen 25 jaar met hart en ziel ingezet voor AT5 waarvoor de directie haar zeer dankbaar is. POA/AT5 benadrukt dat na overleg met Hélène is afgesproken haar arbeidsovereenkomst met wederzijds goedvinden te beëindigen. POA/AT5 zal op korte termijn plannen bekend maken die voorzien in de opvolging.

Wij wensen Hélène alle succes bij de voortzetting van haar carrière.

PERSBERICHT

PERSBERICHT

Amsterdam 2 juni 2020

Alphons Martens naar

Publieke Omroep Amsterdam

AMSTERDAM – Alphons Martens wordt directeur van de Amsterdamse stadszender AT5. Martens deed ruime media-ervaring op bij onder andere SBS, Fox TV en Endemol. Per 1 juni volgt hij John Olivieira op, die het afgelopen jaar waarnemend directeur was.

Martens wordt formeel directeur-bestuurder van Publieke Omroep Amsterdam (POA), de stichting die behalve AT5 ook SALTO, de Concertzender en de Amsterdamse editie van FunX onder zich heeft. “Alphons is een uitstekende kandidaat om POA en haar merken naar de volgende fase te loodsen,” zegt Jef Holland, voorzitter van de Raad van Toezicht van POA. “We gaan naar een eenduidige organisatie met AT5 als journalistieke en SALTO als faciliterende tak. Met zijn ervaring als verantwoordelijke voor marketing en content bij Fox, kan Alphons ons daarbij enorm helpen.”

“Ik kijk uit naar de samenwerking met de collega’s en volgers van POA en haar prachtige merken”, zegt Martens “Ik zie het als mijn opdrachten om POA toekomstbestendig te maken. Ik hecht groot belang aan onafhankelijke journalistiek en geloof in de kracht van samenwerken.”

Heldere organisatiestructuur
Tijdens zijn waarnemend directeurschap heeft John Olivieira een heldere organisatiestructuur ontwikkeld voor POA. “Er is nu een heldere en transparante organisatiestructuur,” zegt Holland. “De governance is op orde gebracht en er ligt een strategisch plan waarmee POA klaar is voor de toekomst. Daarvoor zijn we John zeer dankbaar.” Holland prijst ook de vorderingen die Olivieira maakte met de aanvraag voor de Amsterdamse omroep-concessie.