Persberichten

Persbericht

Amsterdam, 27 april 2021

Afgelopen vrijdag 23 april is intern het vertrek van Hélène Pronk bekend gemaakt.

Hélène heeft zich in de afgelopen 25 jaar met hart en ziel ingezet voor AT5 waarvoor de directie haar zeer dankbaar is. POA/AT5 benadrukt dat na overleg met Hélène is afgesproken haar arbeidsovereenkomst met wederzijds goedvinden te beëindigen. POA/AT5 zal op korte termijn plannen bekend maken die voorzien in de opvolging.

Wij wensen Hélène alle succes bij de voortzetting van haar carrière.

PERSBERICHT

PERSBERICHT

Amsterdam 2 juni 2020

Alphons Martens naar

Publieke Omroep Amsterdam

AMSTERDAM – Alphons Martens wordt directeur van de Amsterdamse stadszender AT5. Martens deed ruime media-ervaring op bij onder andere SBS, Fox TV en Endemol. Per 1 juni volgt hij John Olivieira op, die het afgelopen jaar waarnemend directeur was.

Martens wordt formeel directeur-bestuurder van Publieke Omroep Amsterdam (POA), de stichting die behalve AT5 ook SALTO, de Concertzender en de Amsterdamse editie van FunX onder zich heeft. “Alphons is een uitstekende kandidaat om POA en haar merken naar de volgende fase te loodsen,” zegt Jef Holland, voorzitter van de Raad van Toezicht van POA. “We gaan naar een eenduidige organisatie met AT5 als journalistieke en SALTO als faciliterende tak. Met zijn ervaring als verantwoordelijke voor marketing en content bij Fox, kan Alphons ons daarbij enorm helpen.”

“Ik kijk uit naar de samenwerking met de collega’s en volgers van POA en haar prachtige merken”, zegt Martens “Ik zie het als mijn opdrachten om POA toekomstbestendig te maken. Ik hecht groot belang aan onafhankelijke journalistiek en geloof in de kracht van samenwerken.”

Heldere organisatiestructuur
Tijdens zijn waarnemend directeurschap heeft John Olivieira een heldere organisatiestructuur ontwikkeld voor POA. “Er is nu een heldere en transparante organisatiestructuur,” zegt Holland. “De governance is op orde gebracht en er ligt een strategisch plan waarmee POA klaar is voor de toekomst. Daarvoor zijn we John zeer dankbaar.” Holland prijst ook de vorderingen die Olivieira maakte met de aanvraag voor de Amsterdamse omroep-concessie.

PERSBERICHT

PERSBERICHT

Amsterdam 21 mei 2019

John Olivieira tijdelijk bestuurder
Publieke Omroep Amsterdam

AMSTERDAM – De Raad van Toezicht van de Publieke Omroep Amsterdam (POA) – van onder meer AT5, SALTO en de Amsterdamse editie van FunX – heeft John Olivieira aangesteld als ad-interim bestuurder. Olivieira neemt hierdoor automatisch zitting in de directie van AT5. Hij doet dat naast David Vink, die tevens verantwoordelijk is voor NH Media.

Jef Hofland, voorzitter Raad van Toezicht van POA: “Vanuit POA streven we naar een meer transparante en simpele organisatiestructuur. De nieuwe ad-interim bestuurder krijgt als taak mee om POA met al haar merken klaar te maken voor de toekomst. Maar ook om de samenwerking met NH Media te optimaliseren en transparanter te maken. Wij zien in John Olivieira een uitstekende kandidaat om ons hierin te ondersteunen. Op dit moment voeren we diverse aanpassingen door in onze governance. Zo zullen de statuten van POA worden gewijzigd waarbij de voorkeursleden van zowel AVRO TROS en NH Media zullen komen te vervallen. Voor de afstemming met NH Media zal dan vaker gezamenlijk met de Raad van Toezicht van NH Media worden vergaderd. Tevens zal een procedure worden gestart om de eerder ontstane vacante posities binnen de Raad van Toezicht in te vullen. Uitgangspunt bij de aanstelling is om aan de wens van de gemeente Amsterdam gehoor te geven de leden van de raad een afspiegeling te laten zijn van de veelzijdigheid van bewoners van de stad.

 

John Olivieira: “Ik kijk uit naar de samenwerking met de mensen van POA en hun prachtige merken als SALTO, FunX, concertzender en AT5. In het bijzonder kijk ik binnen AT5 uit naar de samenwerking met David Vink. Eén van mijn opdrachten is om de governance en organisatiestructuur goed te regelen en AT5 en SALTO toekomstproof te maken. Ik geloof sterk in verbinden en samenwerken.  AT5 is een fantastisch merk met een mooi platform, dat wat mij betreft meer aandacht mag krijgen.”

Olivieira werkte eerder onder andere voor MTV Networks en Sanoma. Hij is partner van journalistiek blockchain platform Publicism. Afgelopen twee jaar werkte Olivieira als strategisch consultant bij journalistiek organisatie NDC Mediagroep.